Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Chytili údajného srbského mafiána so slovenským pasom

Stojiljkovičov údajný boss - narkobarón Šarič
Stojiljkovičov údajný boss - narkobarón Šarič

BRATISLAVA - Jedného z blízkych komplicov srbského narkobaróna Darka Šariča dnes chytili na macedónsko-srbských hraniciach. Ide o údajného šéfa pljevaljskej narkomafie, pôsobiacej na Slovensku. Rovnako ako Šarič, aj Boban Stojiljkovič sa pýšil slovenským pasom.

Na bratislavskej adrese Stojiljkoviča je prihlásený aj jeho "barón" Šarič, napísal dnes srbský denník Blic. Srb so slovenským pasom cestoval v roku 2009 do Brazílie, kde mal organizovať prepravu veľkého množstva kokaínu. Stojiljkovičovi a ďalším dvom zadržaným pripisujú pokus o pašovanie 990 kilogramov drogy, ktorá mala byť časťou dvojtonovej zásielky, zadržanej v Uruguaji.

V minulosti vyvolala na Slovensku rozruch informácia, že aj Šarič mal slovenský pas. Ministerstvo vnútra preverilo, ako mu bolo udelené štátne občianstvo a zistilo, že v januári 2006 vychádzalo z nepravdivých a falšovaných informácií a dokumentov. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák uviedol, že podľa zákona o štátnom občianstve teda štátne občianstvo v prípade Šariča nevzniklo. Ministerstvo ho písomne vyzvalo na adrese trvalého pobytu, aby vrátil originál listiny o udelení občianstva.

Srbi mali kokaín pašovať v jachte "Maui". Bola ho takmer tona: 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu