Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V pľúcach má 12 nádorov, dcéru pripravuje na svoju smrť

Katrina s dcérou Ellou
Katrina s dcérou Ellou

BRIDGWATER - Matka trojročnej dcéry Katrina Hobbsová (25) spísala desiatky rád ako súčasť dedičstva, ktoré chce po smrti zanechať malej Elle. Mladá žena je totiž v poslednom štádiu ojediného druhu rakoviny a lekári jej už nevedia pomôcť.

Katrina je jednou zo štyroch ľudí v Británii, ktorí trpia alveolárnym sarkómom mäkkých tkanív. V jej pľúcach sa dôsledkom ochorenia vytvorilo dvanásť tumorov.

Mladá žena si pred tromi rokmi najprv nahmatala hrčku na zadku. Zašla za lekárom, ten jej však povedal, že "si nemá robiť starosti, a že sa pravdepodobne niekde udrela". Hrčka sa ale zväčšovala a kým jej špecialisti urobili všetky potrebné testy, rakovina už bola v tak pokročilom štádiu, že ženu už nedokážu vyliečiť.

Katrina sa chce preto o dcérku prostredníctvom listov a odkazov starať "zo záhrobia". Každé narodeniny bude Ella od nej dostávať pohľadnicu a básničky. Pomocou vopred nahraných videí ju zase napríklad bude učiť, ako sa má brániť prípadnej šikane v škole. "Keď bude Ella staršia, bude čeliť problémom rôzneho druhu a ja tu už nebudem, aby som jej poradila. Chcem tak urobiť aspoň týmto spôsobom," odôvodnila svoje konanie.

Lekári stále nevedia, ako dlho ešte bude žiť. Momentálne užíva lieky, ktoré by mali pomôcť zastaviť rast nádoru, ktorý má v jednej z obličiek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu