Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Milencov ukameňovali na smrť vlastní rodičia!

ilustračné foto
ilustračné foto

DÍLLÍ - Osem ľudí z 200 prítomných zadržala polícia v indickom štáte Uttarpradéš za účasť pri ukameňovaní mladého páru k smrti. Medzi nimi sú aj rodičia zabitého dievčaťa, ktorí s jej vzťahom nesúhlasili. Matka dokonca bola jednou z najhorlivejších.

Podľa zistení polície sa na ukameňovaní Radživa Verma a jeho milej Renu Palovej podieľalo asi 200 ľudí, vrátane mnohých príbuzných dievčaťa. Zvlášť aktívna vraj bola jej vlastná matka, ktorá sa tak snažila zmyť "hanbu", ktorú na rodinu dievča uvalilo, keď sa zamilovalo do svojho učiteľa pochádzajúceho z nižšej kasty ako ona.

Delenie do kást bolo v Indii oficiálne zrušené, ale do miestnej kultúry zostáva stále pevne vtlačené. Prípady zabitia ľudí, ktorí sa vzopreli tradícii či podľa zažitých noriem poškodili "rodinnú česť", tak zostávajú časté, a v mnohých prípadoch ich schvaľujú alebo dokonca podnecujú aj staršinovia miestnych dedín.

Aj v poslednom prípade vraj vodcovia pár dôrazne vyzvali, aby so svojím vzťahom skoncoval. Namiesto toho sa pokúsil o spoločný útek, pri ktorom dvojicu chytili a následne ukameňovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu