Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kate to vyhrala: William nepodpísal predmanželskú zmluvu!

Princ William a Kate Middleton počas svadobného obradu Zobraziť galériu (12)
Princ William a Kate Middleton počas svadobného obradu

BRATISLAVA – Princovia nežijú len v rozprávkach. William (28), ktorý si len v piatok vzal za ženu Catherine Middleton (29), sa napriek radám právnikov rozhodol predmanželskú zmluvu neriešiť. Princ tak dal najavo, že svoju Kate miluje nadovšetko a dôveruje jej stopercentne.

Dva dni pred svadbou sa objavili informácie, podľa ktorých dohodu Kate podpísala, čím sa v prípade, ak by došlo k rozvodu, musela zaviazať, že by výchovu detí prenechala Williamovi, prišla by o titul, rovnako aj o rozprávkové bývanie. Kráľovské zdroje sa však po svadbe vyjadrili, že zo strany novomanželov nedošlo pred sobášom k podpisu žiadneho právne záväzného dokumentu.

Od chvíle, keď pár oznámil zásnuby, rozvodoví právnici odporúčali princovi Williamovi predmanželskú zmluvu. Tá je populárna predovšetkým u hollywoodskych hviezd a rovnako praktická sa javí pri pohľade na viaceré stroskotané manželstvá v kráľovskej rodine. „On Kate miluje a verí jej bezhranične. Je presvedčený, že žiadna písomná dohoda nie je nutná,“ uviedol jeden z Williamových priateľov. Iní európski panovníci si svoj majetok strážia ostražitejšie. Švédska korunná princezná Victoria, ktorá bola jednou z hostí na Williamovej svadbe, pri svojom minuloročnom sobáši takúto dohodu so svojím nastávajúcim podpísala, a tým si poistila, že v prípade rozvodu si jej manžel, bývalý fitness tréner, príliš neprilepší.

Ako letecký poručík Kráľovského letectva (RAF) si William zarobí 37 170 libier ročne. Po zosnulej mame princeznej Diane však zdedil ďalších 6,5 milióna libier, ktorých hodnota vďaka investíciám od jej smrti v roku 1997 vzrástla. Náklady za bývanie si William platiť nemusí, robí to zaňho princ Charles.

Kate v súčasnosti nepracuje, v januári totiž opustila rodinný podnik a vrhla sa na prípravy spojené so svadbou. Ak by došlo k rozvodu, osud Williamovho majetku by sa dostal do rúk právnikov. Vojvodkyňa z Yorku Sarah Ferguson dostáva od svojho exmanžela princa Andrewa 15-tisíc libier ročne. Diana pri rozvode s princom Charlesom vysúdila približne 17 miliónov libier.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu