Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rebeli princ Harry a Pippa: Do korunovačnej sály zavesia diskogule

Pippa Middleton pripravila v paláci veľkú party
Pippa Middleton pripravila v paláci veľkú party

LONDÝN – Už len zopár hodín nás delí od kráľovskej svadby princa Williama (28) a Kate Middleton (29). Krátko pred ňou sa však vynárajú aj nepríjemnosti. Pippa Middleton (27), Kateina mladšia sestra a zároveň aj jej svedkyňa, sa totiž zaplietla s kráľovským dvorom. Na vine sú totiž diskogule v korunovačnej sále a slaninové sendviče, ktoré sa majú podávať na zámku.

A ako k tomu došlo? Pippa je spolu s princom Harrym (26), bratom princa Williama, zodpovedná za organizáciu oslavy po svadobnom obrade. Kateina sestra si vzala na prípravy, rezervácie a aranžovanie dva týždne voľna, sama totiž pracuje ako organizátorka eventov. Od kvetinovej výzdoby (údajne krémovobielej) až po servítky (údajne šedomodré) to naplánovala do detailov. Niektoré z týchto „detailov“ boli však na kráľovské pomery naozaj nezvyčajné.

Korunovačnú sálu, v ktorej sa bude po slávnostnom bankete oslavovať a tancovať, majú zdobiť obrovské ligotavé diskogule. „Zámer premeniť sálu na nočný klub sa nestretol s pochopením dvora,“ prezradil kráľovský zdroj denníka Daily Mail. „William sa však rázne postavil za túto myšlienku. Trval na tom, aby večer prebiehal inak ako formálne so šampanským a jednohubkami.“ Konzervatívny dvor tak túto vojnu prehral a nápad s diskoguľami tak musí so škrípajúcimi zubami prijať.

Problémy však nerobili len diskogule. Dvor pobúrilo aj jedlo, ktoré sa malo podávať na oslave. Pippa chcela najať svojho kamaráta gastronóma, ktorý by sa staral o žalúdky oslavujúcich. Túto bitku však napokon vyhral dvor. Občerstvenie zabezpečí obľúbený kuchár otca princa Williama Charlsa, Švajčiar Anton Mosimann.

Niet divu, že sa ženích zastal svojej budúcej švagrinej. Pippa je Kateina najbližšia dôverníčka a priateľka. V luxusnej londýnskej štvrti Chelsea si spolu s Kate doposiaľ delili apartmán za milión eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu