Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Polovica Britov na svadbu Williama a Kate kašle, má jej po krk!

Kráľovská svadba nemá len priaznivcov
Kráľovská svadba nemá len priaznivcov

LONDÝN - Na každého Brita, ktorý bude v piatok sledovať kráľovskú svadbu princa Williama a Kate Middletonovej, pripadá jeden, ktorý si ju určite nepozrie. Polovici obyvateľov kráľovstva je obrovská slávnosť ukradnutá a neustálej medializácie už majú po krk!

Ukázal to nedávny prieskum urobený pre tlačovú agentúru Reuters. Výsledok prieskumu len podčiarkuje fakt, že zahraničné médiá síce robia obrovský rozruch okolo veľkej udalosti, ale táto zriedkavá ukážka kráľovskej pompy nie je ani zďaleka pre všetkých lákavá.

"Chcem byť od svadby čo najďalej, lebo pre mňa nič neznamená, takže idem so svojou manželkou na predĺžený víkend do Talianska," povedal Londýnčan Alex Joseph. Vyjadril bežný názor, ktorý však čoraz viac prehlušuje narastajúci virvar okolo kráľovskej svadby. "Myslím si, že jej aj tak neunikneme, lebo každý bude o nej rozprávať, ale aspoň nebudeme musieť znášať to šialenstvo v Londýne," dodal.

Ivan Smith (25) súhlasil. "Je to len svadba. Každý sa z toho ide zblázniť. Mne to je dokonale jedno. Ja si jednoducho budem len užívať deň voľna, ktorý vyhlásili," vysvetlil.

Centrum britského hlavného mesta bude v piatok uzatvorené a zablokovaná je zatiaľ aj trasa, kadiaľ pôjdu svadobčania. Státisíce priaznivcov budú lemovať ulice na trase alebo zaplnia blízke parky. Bezpečnostné opatrenia v čase udalosti sú prísne.

Nemožno sa veľmi čudovať, že mnoho Londýnčanov uteká. A ľudia po celej krajine využili deň voľna navyše - piatok, ktorý v spojení s Veľkonočnými sviatkami, 1. májom a troma dňami ďalšieho voľna znamená až 11 dní dovolenky.

Podľa prieskumu 23 percent dospelých Britov si kráľovskú svadbu určite nepozrie, vyše 22 percent odpovedalo, že si ju určite pozrie. Desať percent ju s najväčšou pravdepodobnosťou nebude sledovať, desať percent si ju "dosť pravdepodobne" nepozrie.

Celkovo je Britov odmietajúcich sledovať svadbu 43 percent. Briti uviedli, že médiá prehnane pozitívne informujú o svadbe, a to do takej miery, že jej "majú ľudia po krk".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu