Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kate sľúbi Williamovi lásku a úctu, poslúchať však nebude!

Kate a William
Kate a William

LONDÝN - Kate Middletonová, nevesta princa Williama, nebude svojmu manželovi v piatok pred oltárom sľubovať poslušnosť, prisľúbi "len" lásku, podporu, úctu a starostlivosť. Vyplýva to z oficiálneho svadobného programu, ktorý sa dnes dostal do rúk novinárom. Formulácia svadobného sľubu bola častým predmetom mediálnych špekulácií.

Sľub poslušnosti (anglicky obedience) zo strany manželky býva obvyklou súčasťou kráľovských svadobných sľubov. Zaviazala sa k nej napríklad Sarah Fergusonová pri sobáši s princom Andrewom v roku 1986 alebo Sophie Rhys-Jonesová pri svadbe s princom Edwardom v roku 1999. Ako prvá vypustila túto formuláciu zo svadobného sľubu Williamova matka Diana pri svadbe s princom Charlesom v roku 1981.

Program tiež informuje o hudobnom doprovode svadobnej ceremónie, ktorý naopak tradíciu zachováva. Zaznie okrem iného anglická ľudová melódia Greensleeves stará päť storočí. Westminsterské opátstvo budú svadobčania opúšťať za zvukov Imperiálneho pochodu anglického skladateľa Williama Waltona, ktorý bol hudobnou kulisou aj sobáša Charlesa a Diany pred tridsiatimi rokmi.

Ako prežíva svadbu Londýn a čo ste možno nevedeli, nájdete TU:
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu