Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chlapca mal uzdraviť zázrak, prípad vyšetruje aj Vatikán!

Jake Finkbonner pripisuje svoje uzdravenie zázraku
Jake Finkbonner pripisuje svoje uzdravenie zázraku

SEATTLE - Malý Jake Finkbonner pred piatimi rokmi takmer zomrel na následky bakteriálnej infekcie, ktorá sa "živila" jeho mäsom. Podľa jeho rodiny sa však stal zázrak a chlapec sa uzdravil. Prípadom sa teraz zaoberá aj Vatikán.

Odborníci na infekčné ochorenia však zastávajú názor, že Jakea nevyliečil zázrak, ale poskytnutá odborná pomoc. Jedenásťročný chlapec ochorel po tom, ako si počas basketbalového zápasu poranil peru, cez ktorú sa mu baktéria s nekrotickými účinkami dostala do tela. Tam potom napádala mäso a Jakeovi hrozilo, že zničí jeho svaly, kožu i podkožné tkanivo.

Podľa Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb približne desať až pätnásť percent ľudí nakazených streptokokovou infekciou typu A zomrie. "Je to ako keď zapálite koniec papiera a prizeráte sa ako sa oheň rýchlo šíri ďalej. A i keď sa vám podarí zahasiť jeden koniec, druhý sa ešte viac rozhorí," vysvetľuje priebeh infekcie známy americký odborník na infekčné ochorenia Craig Rubens.

Jakeov stav sa neustále zhoršoval a pre lekárov bolo obtiažne byť o krok vpred pred chorobou. "Bol na tom tak zle, že sme jedného dňa zavolali do nemocnice kňaza, aby mu udelil posledné pomazanie," povedala chlapcova matka Elsa.

Reverend Tim Sauer sa snažil rodinu podporiť a poprosil ich, aby sa modlili k Bohu a k blahorečenej Kateri Tekakwithaovej, ktorá žila pred viac ako tristo rokmi. Američanka, pôvodom Indiánka, ktorá konvertovala na katolícku vieru, trpela v mladosti kiahňami, ktoré jej zjazvili tvár. Podľa legendy však jazvy po jej smrti zmizli.

Hneď po tom, ako dal Sauer chlapcovej rodine relikviu Kateri, baktéria sa prestala šíriť. Jeho "zázračné" uzdravenie teraz vyšetruje aj Vatikán. "Záležitosť momentálne posudzujeme a skúmame a až keď si budeme absolútne istí, že skutočne išlo o zázrak pochádzajúci od Boha, oboznámime s ním aj pápeža," vyhlásil reverend Peter Paul Pluth.



Jakeovo zázračné uzdravenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu