Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kráľovská svadba na internete: Každých 10 sekúnd pribudne niečo nové

Masky princa Williama a Kate
Masky princa Williama a Kate

LONDÝN – To, že svadba princa Williama a Kate Middleton je v týchto dňoch svetovou top udalosťou, sa spochybniť nedá. Svedčí o tom aj asi 9000 zmienok, ktoré o nej denne pribudnú na internete. Vyplýva to zo štúdie technologickej firmy Greenlight, o ktorej informovala agentúra Reuters.

V priebehu marca a apríla sa v internetových médiách objavilo 158-tisíc výstupov spojených so svadbou. K najvďačnejším témam patria nevestine šaty (23 %), zoznam hostí (20 %) a dary (18 %). Internet zohrá významnú úlohu aj počas samotného sobáša, ktorý sa bude vysielať online, prostredníctvom blogov a rovnako i na Topkách budete mať možnosť kráľovskú svadbu sledovať minútu po minúte.

Po svadbe sa dá očakávať ďalšia „kráľovská internetová vlna“ – tentoraz v podobe desiatky miliónov fotografií, ktoré spravia prizerajúci sa nadšenci priamo na mieste. Odhady uvádzajú, že fotiek by mohlo vzniknúť neuveriteľných 327 miliónov, z ktorých na internete skončí viac než pätina. Najcennejším záberom však bude s istotou tradičné prvé objavenie sa zosobášeného páru na balkóne Buckinghamského paláca, po ktorom bude nasledovať očakávaný bozk pre jasajúci a fotiaci dav.

„Balkónový bozk je fotkou, ktorú človek proste musí mať,“ povedal Arthur Edwards, kráľovský fotograf britského bulvárneho denníka The Sun. „V roku 1981 pri svadbe princa Charlesa a princeznej Diany ho polovica fotografov prešvihla, pretože práve menili film,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu