Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Ženu a 4 deti našli zakopané v záhrade, vraždil manžel?

Tu bývali obete chladnokrvnej vraždy. Zobraziť galériu (5)
Tu bývali obete chladnokrvnej vraždy. (Zdroj: SITA)

NANTES - Medzinárodne pátranie vyhlásili dnes po 50-ročnom mužovi zo západofrancúzskeho mesta Nantes, ktorého manželku a štyri deti našli zastrelených a zakopaných v záhrade pod terasou ich rodinného domu.

Ako vyplýva zo zverejnených výsledkov súdnej pitvy, všetky obete boli zastrelené 3. alebo 4. apríla v spánku cielenými výstrelmi do hlavy alebo hrude, pričom nevedno, či boli predtým omámené. Z tohto päťnásobného hrdelného zločinu je podozrivá hľadaná hlava rodiny.

Hľadaný muž, ako sa zistilo pri vyšetrovaní, si nedávno kúpil zbraň a absolvoval streleckú prípravu. Mal údajne dlhy vo výške 50.000 eur. Muž 4. apríla oznámil písomne škole, ktorú navštevovali jeho dve mladšie deti, že sú choré. V dvoch ďalších listoch z 11. apríla napísal do školy i manželkinmu zamestnávateľovi, že ho urgentne služobne presúvajú do Austrálie.

Muž - majiteľ menšej inzertnej firmy - upútal však pozornosť aj vyhláseniami, podľa ktorých je americkým agentom žijúcim v rámci programu ochrany svedkov s falošnou identitou. Rodina, ktorú tvorili ešte jeho o rok mladšia manželka, angažovaná katolíčka vyučujúca náboženstvo a štyri deti vo veku 13-21 rokov, pôsobila však inak nenápadným dojmom.

V samotnom byte našli kriminalisti na základe podnetu znepokojených susedov prázdne skrine a privreté okná, ale nenatrafili tam na žiadne stopy naznačujúce použitie násilia.

Ani jeden z členov rodiny sa od začiatku mesiaca nehlásil na mobilnom telefóne a na poštovej schránke bol veľavýznamný odkaz "Poštu prosím vrátiť odosielateľom. Ďakujem."

Na rodinnom bankovom účte nedošlo k pohybom od 3. apríla. V štrnásty aprílový deň si však hľadaný vyzdvihol z bankomatu v juhofrancúzskom Roquebrune-sur-Argens hotovosť 30 eur. Práve tam ho naposledy videli 15. apríla.

Podľa informácií jedného hotela vo francúzskom Stredomorí si tam muž prenajal 12. apríla luxusný apartmán. Pôsobil údajne veľmi uvoľnene.

Kriminalisti pracujúci na prípade stále nerozlúskli oriešok, ktorý predstavuje pre nich nápis na zaprášenej kapote neďaleko domu zaparkovaného vozidla zavraždenej manželky hľadaného. Nevedia tak, či slová "to si nemal urobiť - chýbaš mi" súvisia so záhadným zmiznutím rodiny, prípadne päťnásobnou vraždou. Informácie priniesli francúzske elektronické médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu