Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rakúsky mladík zabil milovanú Slovenku 38 ranami!

Polícia na mieste vraždy
Polícia na mieste vraždy

VIEDEŇ - Rakúsky učeň (21) sa s o rok staršou Slovenkou spoznal cez eskortnú agentúru. Pred osudným 21. augustom 2010 sa stretli dva, či tri razy. Prostitútka zaúčala mladíka do umenia lásky a on sa do nej zamiloval. V deň vraždy sa však pohádali.

Slovenka mu popoludní zatelefonovala a chcela si dohodnúť schôdzku, pretože si chcela požičať peniaze. Plánovala si totiž kúpiť nový byt. Mladík, ktorý mal problémy so ženami, ju zbožňoval. Pri hádke však nadobudol pocit, že ho Slovenka vysmiala. Konflikt sa vyostril a muž siahol po noži, ktorým dievča bodol neuveriteľných 38-krát.

Dvaja priatelia prostitútky našli jej telo až takmer týždeň po čine, 27. augusta. V byte vo štvrti Rudolfsheim-Fünfhaus, kde ponúkala svoje služby, sa na viacerých miestach nachádzali stopy po ohni, ktorý sa páchateľ zrejme pokúsil založiť, aby zahladil stopy. Časť bytu bola zaplavená vodou.

Počas hádky si mladík sám spôsobil hlbokú bodnú ranu medzi palcom a ukazovákom. Keď krvácanie neprestávalo, nechal sa otcom odviezť do nemocnice a nahlásil polícii predstierané lúpežné prepadnutie, ku ktorému malo dôjsť neďaleko miesta činu. Vyšetrovateľom však fakty nesedeli. Okrem toho krátko pred vraždou telefonoval s obeťou a vražednú zbraň vedel popísať podozrivo presne.

Prípad mal ešte iný rozmer. Viaceré rakúske médiá krátko po objavení obete vraždy zverejnili na svojich portáloch podobizeň menovkyne obete, študentky jednej z bratislavských vysokých škôl, ktorá bola v tom čase na dovolenke v zahraničí. Keď po návrate z množstva telefonátov zistila čo sa stalo, obrátila sa na právnika a s jeho pomocou žiadala o odškodnenie. S niektorými z médií sa dohodla na jeho výške mimosúdnou cestou, iné jej musia uhradiť sumu stanovenú súdom.

Mladého vraha, ktorý sa síce priznal, ale poprel, že konal úmyselne, v utorok odsúdili na 15 rokov za mrežami. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu