Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Búrka zničila letisko, päť ľudí sa zranilo

Zničené letisko
Zničené letisko

ST. LOUIS - Búrka sprevádzaná prudkým vetrom sa v piatok večer miestneho času prehnala oblasťou amerického mesta St. Louis v štáte Missouri.

Živel poničil predovšetkým miestne medzinárodné letisko, kde rozbil polovicu okien hlavného terminálu a strhol strechu jednej z hál. Päť ľudí bolo ľahko zranených, informoval podľa agentúry Reuters hovorca letiska.

Búrka podľa záchranárov v oblasti udrela v piatok krátko pred 18:00 (dnes 01:00 SELČ). Kvôli sutinám a troskám bola prerušená prevádzka na dvoch diaľniciach. V oblasti západne od letiska živel poškodil 20 domov. Víchor v okrese strhal drôty elektrického vedenia a prevracal autá.

"Predpokladáme, že to bolo tornádo," poznamenal meteorológ z americkej Národnej meteorologickej služby (NWS) Ben Miller.

Na ľudí, ktorí sa vypravili osláviť veľkonočné sviatky mimo mesto, sa na letisku sypalo sklo z roztrieštených okien. Päť ich utrpelo zranenia. Až na jedného boli prevezení do miestnej nemocnice, povedal hovorca letiska Jeff Lea. Väčšinou ide o rezné rany a pomliaždeniny. Podľa starostu St. Louis Francisa Slaya, citovaného serverom CNN, bolo letisko na neurčito uzavreté.

Minulý týždeň prudké búrky a tornáda v južnej a strednej časti USA zabili najmenej 47 ľudí. Americkí meteorológovia od utorkového večera do stredajšieho rána dostali nepotvrdené správy o najmenej 33 tornád v oblasti od Oklahomy po Ohio.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu