Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Klausovi sa "páčia" nielen perá, novinárke mal vziať rukavice

Reputácia Václava Klausa dostáva v ostatných dňoch zabrať
Reputácia Václava Klausa dostáva v ostatných dňoch zabrať

PRAHA - Český prezident Václav Klaus sa stal v uplynulých dňoch internetovou celebritou kvôli videu Českej televízie, ktorá ho počas tlačovej konferencie s čilským prezidentom Sebastiánom Piňerom zachytila, ako si privlastňuje pero.

Klausov hovorca síce potvrdil, že išlo o spomienkový predmet, ktorý si prezident mohol nechať, z českej hlavy štátu sa však medzitým stala na internete celebrita. Na povrch však teraz vyplávala ďalšia podobná "kauza". Írskej novinárke údajne na začiatku 90. rokov Klaus zobral rukavice.

Prípad siaha do roku 1991, keď bol terajší český prezident podľa Roberta Marquanda, reportéra internetového denníka Christian Science Monitor, ešte len "mladý ambiciózny ekonóm". Marquand pôsobil v tom čase v Slovinsku, kde spravodajsky pokrýval vojnu vo vtedajšej Juhoslávii. Po práci sa stretával s ostatnými novinármi, s ktorými debatoval aj o vývoji vo východnej Európe, pričom v tejto súvislosti padlo aj meno Václav Klaus.

Jedna z Marquandových kolegýň z Írska ho označila za "zlodeja rukavíc". Klaus jej mal v tej dobe vziať večerné rukavice po tom, ako si ich na jednom bankete položila na stôl vedľa neho, pričom "zacítila, ako sa po nich načahuje". Rukavice zrazu zmizli, neskôr jej ich však údajne vrátila politikova manželka. "Prečo pán Klaus ste mi zobrali moje rukavice!" okríkla ho údajne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu