Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O Klausovej príhode už kolujú drsné pesničky

Kapela Poletíme? paroduje príhodu Klausa
Kapela Poletíme? paroduje príhodu Klausa

PRAHA - Už vyše päť miliónov ľudí videlo do dnešného poobedia na niekoľkých odkazoch na serveri YouTube video, na ktorom prezident Václav Klaus minulý týždeň pri svojej návšteve Chile schoval protokolárne pero. Populárna minútová scénka zaujala aj mnohé svetové agentúry a periodiká a taktiež inšpirovala brnenskú punk-jazzovú kapelu Poletíme? k natočeniu parodického klipu nazvaného Klaus ukradol prepisovačku.

Video zobrazuje dvoch členov skupiny ako pri stole, na ktorom sú provizórne vlajky Českej republiky a Čile, popíjajú pivo. Potom jeden z nich vyberie z čierneho puzdra uhorku a strčí si ju do zadku.

Na záberoch s Klausom, ktoré v nedeľu zverejnila Česká televízia (ČT), je vidieť českého prezidenta vedľa svojho čílskeho náprotivku Sebastiana Piñeru. Kým Piñera hovorí k novinárom, Klaus si so záujmom prezerá protokolárne pero. Potom ho pod stolom nenápadne zastrčí do vrecka a zaklapne krabičku, z ktorej písací nástroj vybral.

Klaus neskôr povedal, že nešlo o pero, ale obyčajnú prepisovačku. Vyhlásil, že "to človek štandardne robí," že si z akcie, na ktorej je, vezme ceruzku alebo blok. Podľa dnešného vydania denníka Právo však nešlo o obyčajnú prepisovačku, ale o luxusný umelecký výrobok.

"Protokolárne pero bolo umeleckým výrobkom z dielne čilských šperkárov," povedala Právu Paola Elbietová z tlačového oddelenia čílskeho prezidenta. "Na otázku, čo sa s takým perom zvyčajne po podpise zmluvy robí, reagovala Elbietová mlčaním," dodal denník.

Začiatom mája sa može česká hlava štátu tešiť na mohutnú zásielku písacích potrieb. Nová perá a ceruzky sa Klausovi chystajú poslať členovia skupiny na sociálnej sieti Facebook nazvanej Zbierka pier pre pána prezidenta!!!. Do dneška svoj ​​príspevok prisľúbilo zaslať vyše 8000 ľudí.



Paródia na Klausa


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu