Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Autokanibal si odrezal, uvaril a zjedol vlastný prst!

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Muž trpiaci depresiami si odrezal malíček, opiekol si ho spolu so zeleninou na panvici a zjedol. Je to prvý známy prípad autokanibalizmu na Novom Zélande a celkovo iba jeden z ôsmich prípadov hlásených po celom svete.

Extrémny čin odhalili v austrálskom časopise o psychiatrii. Pacient vo veku 28 rokov si odrezal prst po tom, čo sa u neho rozvinula depresia v dôsledku osobnostnej krízy. Nebol na drogách, liekoch alebo alkohole, uviedli autori Erik Monasteriom a Craig Prince.

Správa hovorí, že "trpel nespavosťou a samovražednými sklonmi. O tom, že si odreže prsty, premýšľal celé dni. V snahe vyhnúť sa týmto myšlienkam, uviazal si šnúrky z topánok okolo malíčka ako škrtidlo a odrezal si malíček s pílkou."

Potom si ho uvaril so zeleninou a zjedol časť svojho tela. Nasledujúci deň mal v pláne amputovať si ďalšie dva prsty. Spočiatku cítil eufóriu z toho, čo urobil, ale neskôr, keď emócie začali ustupovať, oľutoval svoj nepremyslený čin. Zdravotníci muža ohodnotili ako veľmi zraniteľného a labilného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu