Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zjedol spoluväzňove pľúca, chcel sa zmocniť jeho duše

Nicolas Cocaign
Nicolas Cocaign

PARÍŽ - Francúzskeho väzňa, ktorý zabil spoluväzňa a zjedol časť jeho pľúc, dnes v Rouene odsúdili na tridsať rokov väzenia. O prepustenie bude môcť požiadať najskôr za dvadsať rokov. Rozsudok zodpovedá požiadavke prokurátora.

Nicolas Cocaign (38) čin spáchal pred tromi rokmi. So spoluväzňom sa pohádal kvôli hygiene, zaútočil na neho nožničkami a nakoniec ho uškrtil. Potom mu otvoril hrudník a vybral časť pľúc, pričom sa domnieval, že ide o srdce. Kúsok zjedol surový a zvyšok si pripravil na improvizovanom variči na cibuľke. V cele bol ešte tretí väzeň, ale neodvážil sa zasiahnuť. Vlani spáchal vo väzení samovraždu.

Cocaigna obžalovali a nakoniec uznali vinným z vraždy v kombinácii s mučením a barbarstvom. Jeho advokát sa ho snažil obhájiť, pričom poukazoval na jeho údajnú trestnú nezodpovednosť.

Psychiatri, ktorí muža vyšetrovali, neboli v posudzovaní jeho zdravotného stavu jednotní. Dvaja došli k záveru, že nie je možné ho považovať za trestne zodpovedného, päť ďalších neskôr usúdilo, že jeho schopnosť uvedomiť si závažnosť svojho počínania bola v čase zločinu len narušená, ale nie vymazaná.

On sám na súde povedal, že spoluväzňa zabil, aby "ho začali brať vážne", a zjedol časť jeho tela, pretože sa chcel "zmocniť jeho duše". "Nikto ma nepočúval. Volal som o pomoc a hovoril som, že môžem byť nebezpečný. Potom som to urobil a začali ma brať vážne," citovala jeho slová agentúra AFP.

Podľa Reuters pri vedomí svojich nebezpečných impulzov žiadal Cocaign v roku 1998 o psychiatrickú pomoc a v roku 2006 o umiestnenie do izolácie.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu