Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V protileteckom kryte žilo 150 prisťahovalcov, rok odtiaľ nevyšli!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Tajnú podzemnú ubytovňu pre nelegálnych prisťahovalcov objavila ruská polícia v areáli priemyselného závodu na západe Moskvy. V priestoroch bývalého protileteckého krytu obkoleseného štvormetrovou betónovou stenou a ostnatým drôtom žilo okolo 150 prisťahovalcov zo Strednej Ázie. Mnohí z nich podľa médií neopustili ubytovňu po celý rok.

Podľa dnešnej správy agentúry Interfax pochádzajú prisťahovalci z Kirgizska, Uzbekistanu a Tadžikistanu a podstatnú časť z nich tvoria ženy. Ľudia žili v priestoroch protileteckého úkrytu na poschodových posteliach s minimálnym hygienickým zabezpečením. Areál patrí závodu Mostočlegmaš, ktorý vyrába ihly a rezné nástroje.

"Pod výrobnými halami vzniklo skutočné podzemné mesto," komentovala dnes pre Interfax situáciu v podniku hovorkyňa Federálnej migračnej služby Zalina Kornilovová. V podzemí vraj policajti našli aj modlitebňu. Nelegálnu pracovnú silu závod využíval na výrobu súčiastok pre šijacie stroje. Prisťahovalcov čaká nútený návrat do vlasti.

V Rusku v súčasnosti podľa oficiálnych štatistík žije 12,3 milióna cudzincov a zhruba štvrtina z nich sa zdržiava v krajine nelegálne. Len v desaťmiliónovej ruskej metropole žijú až dva milióny nelegálnych prisťahovalcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu