Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Táto babka zrušila internet v dvoch krajinách!

Hayastan Shakarianová nemá potuchy, čo je internet
Hayastan Shakarianová nemá potuchy, čo je internet

SYDNEY/BRATISLAVA - Hayastan Shakarianová (75) sa stala svetoznámou vďaka tomu, že sa jej podarilo na niekoľko hodín prerušiť internet v dvoch krajinách. Babka sa bráni, že je len "chudák ženská", ktorá nemá poňatia, čo je to ten web!

Dôchodkyňa hľadala 28. marca kovový odpad, pričom poškodila optický kábel vedúci z Gruzínska do Arménska. "Nezarezala som do toho kábla. Fyzicky by som to nedokázala," obhajovala sa a opakovane prepukla v plač.

Pani Shakarianová žije v chudobnej gruzínskej dedine Armazi, asi 15 km od hlavného mesta Tbilisi a živí sa zbieraním dreva. "Nemám potuchy, čo je internet," dodala. Dôchodkyňu obvinili z poškodenia majetku a ak by ju uznali vinnou, hrozili by jej až tri roky väzenia.

"Moja matka je nevinná. Plače po celý čas, taká je vydesená," povedal jej syn Serge Shakarian. Gruzínske ministerstvo vnútra hovorí, že napriek jej tvrdeniam o nevinnosti sa už k činu priznala.

Incident vyvolal dlhé debaty na internetových diskusných fórach po tom, ako prišlo k jeho zverejneniu minulý týždeň. Okolo 800 komentárov sa vyslovilo za zhovievavosť s prihliadnutím na ženin vek a jej neľahké životné podmienky.

Spoločnosť, ktorá vlastní spomínané optické káble, uviedla, že škoda bola vážna. 90 percent súkromných a firemných používateľov internetu v susednom Arménsku stratilo prístup na takmer 12 hodín a zároveň atakovalo gruzínskeho poskytovateľa internetových služieb.

Aj keď spoločnosť trvá na tom, že 600-kilometrový kábel má "robustnú ochranu", nedošlo k jeho poškodeniu po prvýkrát.



Zrušila internet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu