Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Chlapca (13) vylúčili zo školy, príliš zarastal!

Peter Gray
Peter Gray

LONDÝN/BRATISLAVA - Trinásťročného Marca Graya vylúčili z akadémie v britskom Blythe kvôli jeho fúzom. Hoci sa rodičia snažili škole dokázať, že trpí kožným ochorením, pre ktoré sa nemôže pravidelne holiť, nestačilo to.

Jeho bratovi Ryanovi (15) diagnostikovali ochorenie súvisiace s akné, tzv. pseudofolliculitis a varovali ho pred holením. Keďže choroba sa prejavila aj u Marca, holil sa iba raz týždenne, čo však akadémii s prísnym režimom nestačilo. Nakoniec sa vylúčenia dostalo obom chlapcom.

"Marc nemal byť vylúčený, keď len poslúchol rady svojej matky a otca. Chceme z jeho mena odstrániť čiernu škvrnu," hovorí jeho otec Peter (53).

Rodičia zašli do školy s kópiou diagnózy, ale tam od nich požadovali, aby Marc navšítivil ich špecialistu. "To bol začiatok dlhej a kľukatej cesty," povedal otec, podľa ktorého sa z celej situácie stala fraška. 

"Personál urobil všetko pre žiaka a jeho rodičov, aby sa záležitosť vyriešila, ale nakoniec sme nemali inú možnosť, ako ho vylúčiť," uviedla riaditeľka akadémie Gwyneth Evans. Grayovci na protest zobrali aj ich tretieho syna z akadémie a chlapci teraz navštevujú inú školu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu