Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mubarak sa chce brániť proti tvrdeniam o veľkom majetku

Husní Mubarak
Husní Mubarak (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Bývalý egyptský prezident Husní Mubarak dnes po dvojmesačnom mlčaní vyhlásil, že obvinenia z korupcie voči jeho rodine sú lži a že má právo brániť svoju povesť.

Mubarak v prvom verejnom vyjadrení od svojej rezignácie z 11. februára povedal, že informácie zaslané egyptskej prokuratúre preukážu, že nevlastní žiaden finančný majetok ani nehnuteľnosti v zahraničí. Podrobnosti o bankových účtoch jeho dvoch synov majú tiež vyvrátiť podozrenia z čierneho obchodu a nelegálnych príjmov.

"Bol som a stále som zarmútený tým, čomu som ja a moja rodina vystavený v dôsledku podvodných kampaní a nepodložených obvinení, ktoré majú za cieľ poškodiť moje meno, moju bezúhonnosť a moju vojenskú a politickú kariéru," povedal Mubarak v nahratom vyhlásení, ktoré odvysielala televízia al-Arabíja a citovala agentúra Reuters.

Aktivisti na rozsiahlych pouličných protestoch, ktoré prinútili tri desaťročia vládnuceho Mubaraka odstúpiť, žiadali prísnejšie opatrenia na opätovné získanie majetku, ktoré podľa nich exprezident a členovia jeho rodiny a režimu vzali štátu.

Mubarak (82) s najbližšou rodinou od rezignácie býva v letovisku Šarm aš-Šajch. Egyptskí predstavitelia popreli správy a dohady o tom, že je veľmi chorý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu