Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kráľovná spadla pri úteku pred fotografom, má barle a dlahu!

Švédska kráľovná Silvia
Švédska kráľovná Silvia (Zdroj: SITA)

Aktualizované

ŠTOKHOLM - Švédska kráľovná Silvia (67) si v New Yorku poranila nohu a zápästia pri úteku pred dotieravým fotografom. Neodbytný muž sa pokúšal manželku kráľa Carla XVI. Gustafa (64) a ich najmladšiu dcéru, princeznú Madeleine, zachytiť pri nákupoch.

Incident sa odohral v pondelok. Kráľovná sa vytratila vedľajším východom z módneho obchodu, pretože paparazzi číhal pri hlavnom vchode. Pri úteku k zaparkovanému autu však kráľovná "nešťastne spadla" a "poranila si nohu aj zápästie", uviedol panovnícky dvor.

V utorok večer Silvia preberala ocenenie za charitatívnu činnosť v prospech detí o barlách a s dlahou siahajúcou až po koleno. Švédsky kráľovský dvor v oficiálnom vyhlásení médiá obvinil, že Silviu a Madeleine v New Yorku "vtieravo a masívne" prenasledovali pri honbe za fotografiami a rozhovormi.

"Hlboko ľutujem, že sa to stalo," ospravedlnil sa dnes šéfredaktor denníka Aftonbladet Jan Helin. Kráľovná podľa denníka zakopla o kopu vriec s odpadkami. Panovníčka má teraz vyvrtnutý ľavý členok, spresnil v rozhovore s agentúrou DPA hovorca kráľovského paláca Bertil Ternert.

Švédska kráľovská rodina je v poslednej dobe vďačným objektom senzáciechtivých novinárov. Kráľa Carla XVI. Gustafa nedávno niekoľko týždňov vláčil bulvár kvôli údajným návštevám nočných podnikov a afére s bývalou popovou speváčkou. Švédska televízia okrem toho uviedla dokument o nacistických aktivitách kráľovninho otca Walthera Sommerlatha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu