Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na juhu Poľska vyčíňa šimpanz, zranil už troch ľudí!

Šimpanz v uplynulých dňoch zranil troch ľudí
Šimpanz v uplynulých dňoch zranil troch ľudí

VARŠAVA - Polícia na juhu Poľska pátra po šimpanzovi, ktorý v uplynulých dňoch zranil troch ľudí. Zviera podľa poľských médií zrejme utieklo súkromnému chovateľovi. Odborníci varujú, že dospelý šimpanz môže človeka dokonca zabiť.

"Keď nám 31. marca telefonovala sestra jednej z obetí, kolega jej povedal, že sa pomýlila, že prvého apríla je až zajtra," priznal v denníku Gazeta Wroclawska veliteľ mestských policajtov v mestečku Bielawa Zbigniew Grubka. "Ale ona to myslela vážne, bála sa o brata," dodal.

Grubka je presvedčený, že obete si nevymýšľajú. "Sám som videl, ako je jeden z nich podriapaný," tvrdí.

Nebezpečným šimpanzom žije celá Bielawa. Niekoľko ľudí tvrdí, že si ľudoopa už predtým všimli, ale prišlo im to nemožné, takže o tom ani neinformovali políciu. Ďalší muž tvrdí, že pred niekoľkými týždňami videl v lese človeka, ktorý na reťazi viedol šimpanza.

Podľa Gazety Wroclawskej je chov šimpanza legálny len v niekoľkých štátoch v USA, v Poľsku je to prísne zakázané.

Riaditeľ vroclavskej ZOO Radoslaw Rataszczak upozorňuje, že šimpanz je tvor dominantný a aj keď je v mladosti mierny, môže neskôr predstavovať pre svojho majiteľa smrteľné nebezpečenstvo.

Podľa Magdaleny Romanowiczovej zo Svetového fondu na ochranu prírody (WWF) je v Poľsku módne chovať exotického domáceho maznáčika. Mnohí ľudia sú vraj pripravení zaplatiť obrovské sumy, hoci chovať takéto zviera doma je zakázané a do Poľska ho dostali zrejme pašeráci.

Predvlani cvičený šimpanz Travis v americkom štáte Connecticut ťažko zranil kamarátku svojej majiteľky. Znetvoril jej tvár a prakticky ju pripravil o obe ruky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu