Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šimpanz na úteku zaútočil na policajné auto!

Sueko na úteku Zobraziť galériu (2)
Sueko na úteku

KANSAS CITY - S nezvyčajným útočníkom sa snažili vysporiadať policajti v americkom Kansas City. Bola ním 136 kilogramov vážiaci šimpazica, ktorá ušla majiteľovi, ktorý ju chová ako domáceho maznáčika. Informovala o tom dnes miestna tlač.

Dvadsaťjedenročná šimpanzica menom Sueko utiekla v utorok popoludní, pobehovala po Kansas City a desila miestnych obyvateľov. Päsťou rozbila okno policajného vozidla a pleskla zamestnanca odchytovej služby, ktorý sa ju snažil zneškodniť uspávaciou šípkou. Zhruba o štyridsať minút neskôr sa ju majiteľovi podarilo nalákať do klietky v dodávke.
    
Teraz na majiteľa čaká obvinenie z držania nebezpečného zvieraťa v meste, uviedla agentúra AP. Je to už tretíkrát, čo sa majiteľ Mark Archigo dostal do problémov kvôli šimpanzici, ktorá mu utiekla alebo pohrýzla ľudí. Mestskí činitelia už mu pohrozili, že ak s ňou znovu bude v Kansas City, nechajú ju utratiť. Už predtým mu povolili jej držanie len pod podmienkou, že s ňou nebude v meste.
    
Ochrancovia zvierat varujú, že chovať šimpanzov ako domácich miláčikov nie je vhodné, pretože majú tendenciu byť dominantné, a potom sa dá očakávať správanie zahŕňajúce napadnutie či pohryznutie ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu