Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smrteľná nehoda BMW: Zdrogovaný vodič bol mimo realitu

Auto malo ísť veľkou rýchlosťou a kľučkovať Zobraziť galériu (4)
Auto malo ísť veľkou rýchlosťou a kľučkovať

PLZEŇ - Vodič (34), ktorý začiatkom marca pri Plzni narazil s BMW do autobusu, mal v sebe veľmi veľké množstvo drogy. Pri nehode zahynul na mieste, spolu s ním aj jeho dvaja spolujazdci.

Ako informuje denník Právo, mal v sebe také množstvo drogy, ktoré by človeka inak obyčajne zabilo.

"Toxikologické vyšetrenie preukázalo, že vodič mal v čase nehody v krvi metamfetamín, a to vo výške 9,2 miligramu na liter. Podľa znalcov ide o veľmi vysokú hodnotu," uviedol Libor Pilař z policajného riaditeľstva. Prípad polícia odloží, pretože nemožno trestne stíhať mŕtveho.

Podľa toxikologičky Marie Staňkovej je namerané množstvo tisíckrát vyššie ako hodnota, ktorá sa berie za preukázaný pozitívny nález.

"Takáto dávka by mohla byť pre človeka, ktorý nie je na drogy navyknutý, smrteľná. Je to nezlučiteľné s riadením motorového vozidla. Ľudia pod vplyvom tak vysokého množstva psychotropnej látky sú úplne mimo realitu. Nabudenosťou a obrovským návalom energie majú pocit nepremožiteľnosti. To sa prejavuje agresívnym štýlom jazdy. Padajú všetky zábrany, pre ne žiadne dopravné predpisy neexistujú," povedala denníku Staňková.

Podľa nej je hranica, keď má človek vplyvom metamfetamínu už úplne odbrzdené schopnosti reálne zhodnotiť situáciu, okolo jedného miligramu.

Pri nehode sa osobné BMW zrazilo s protiidúcim autobusom. V aute sa zabil vodič, muž (39) z Klatov a žena (23) z Plzne. V autobuse sa zranilo osem ľudí.

Policajti našli podľa Práva v aute niekoľko vrecúšok s kryštalickou látkou, väčší obnos peňazí a povzbudzujúce prášky na zlepšenie erekcie. Už na mieste nehody niektorí svedkovia hovorili o riskantnej jazde BMW a o tom, že auto kľučkovalo po ceste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu