Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Lupič sa nakoniec vzdal, dráma v banke trvala 40 hodín!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SOFIA - Po takmer štyridsiatich hodinách sa dnes ráno skončil prepad banky vo východobulharskom Slivene. Dvadsať hodín trvalo, než lupič prepustil všetkých rukojemníkov, ďalších dvadsať hodín s ním vyjednávali policajti, aby sa vzdal, napísala bulharská agentúra SNA.

Pri prepadnutí bol vážne postrelený člen ochranky, teraz je jeho stav stabilizovaný.

Lupič (27) sa pokúsil v stredu popoludní vykradnúť banku, to sa mu ale nepodarilo a polícia finančný ústav obkľúčila. Po dlhých konzultáciách postupne do štvrtkového dopoludnia rukojemníkov prepustil. Vzdať sa ale odmietol a hrozil samovraždou.

Premiér Bojko Borisov vo štvrtkovom vyhlásení uviedol, že lupič má strach, preto mu prisľúbili, že mu nikto neublíži. Aby sa k nemu policajti nedostali, zavrel sa v trezorovej miestnosti.

Podľa pôvodných správ zadržiaval päť zamestnancov banky, ale v kanceláriách sa ukrývala jedna úradníčka, ktorá komunikovala s políciou. Nikto z rukojemníkov nebol zranený.

Po prvotných nejasnostiach úrady určili aj totožnosť lupiča. Pochádza z neďalekej dediny a v minulosti pracoval pre bezpečnostnú agentúru. Jeho bývalý šéf ho opísal ako spoľahlivého pracovníka bez príbuzných a bez priateľky, ktorý vyrastal v sirotinci. Ako jeho možný hlavný problém spomenul samotu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu