Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na muža zaútočil žralok, zachránil ho surf!

Dave Pearson skončil v nemocnici
Dave Pearson skončil v nemocnici

CANBERRA - Druhýkrát za týždeň zaútočil žralok na človeka vo východoaustralskom štáte Nový Južný Wales. Včera morský dravec napadol surfistu (48) a pohrýzol mu ruku. Minulý utorok stiahol pod vodu mladú wakeboardistku.

Dave Pearson surfoval vo vodách pri mestečku Crowd Head, ktoré leží asi 265 kilometrov severne od Sydney, keď na neho žralok zaútočil a uhryzol ho do ľavého predlaktia. Obeť záchranári dopravili na pevninu a previezli do nemocnice v Newcastli. Lekári po päťhodinovej operácii ruku zachránili.

Podľa záchranárov mal Austrálčan relatívne šťastie. Žralok vraj najprv prehryzol surf, inak mohol predátor muža roztrhať, citoval server theaustralian.com.au. záchranára Adama Eadyho.

Minulú stredu v južnejšie položenej oblasti napadol žralok biely Lisu Mondyovú (24) a pohrýzol ju na hlave, ramene, krku a ľavej paži.

Podľa agentúry AP nie je známe, či by obaja útoky mohlo mať na svedomí rovnaké zviera.

Žraloky sa v austrálskych vodách vyskytujú v hojnom množstve, ich útoky však smrťou človeka končia podľa AFP relatívne zriedka. Za uplynulých päťdesiat rokov prišlo o život 53 ľudí.



útok žraloka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu