Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Recidivista oblial Slovenku horľavinou a zaživa upálil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PRAHA - Svoju družku (46) zo Slovenska mal po nezhodách poliať alkoholom a zapáliť! Za jej vraždu dostal dnes trinásťročný trest, ktorý si má odpykať vo väzení so zvýšenou ostrahou.

Robert Fáber (44) podľa obžaloby ženu v spánku upálil v stavebnej bunke v Prahe 8. Už predtým ju napádal a často sa s ňou hádal. Udalosť sa stala v ulici Pod plynojemom vlani v júli. Fáber mal podľa žalobcu so ženou celý deň nezhody.

Nakoniec prekopol dieru v stene stavebnej bunky, v noci ju potom použil k tomu, aby vliezol dovnútra. Ženu údajne na lôžku polial alkoholom, pravdepodobne vodkou, a zapálil. Potom z miesta činu odišiel a o jej ďalší osud sa nezaujímal. Obeť zomrela po niekoľkých minútach.

Fáber s verdiktom súdu nesúhlasil a na mieste sa odvolal. Na hlavnom pojednávaní muž nevypovedal. "Je smutné, čo sa stalo, ale ja som to naozaj neurobil," uviedol len vo svojej záverečnej reči.

Lehotu na odvolanie si ponechal aj prokurátor. Pre muža navrhoval trest najmenej v polovici trestnej sadzby, ktorá je od 12 do 20 rokov väzenia. Upozorňoval na Fáberovu kriminálnu minulosť - bol už odsúdený napríklad za spreneveru či za ťažké ublíženie na zdraví.

"Obžalovaný mal ako jediný motív čin spáchať," vyhlásila predsedníčka trestného senátu. Znalecké posudky podľa nej preukázali, že požiar niekto založil úmyselne. Fáber navyše už predtým jednému zo svedkov hovoril, že sa k podobnej veci chystá.

Mužov advokát argumentoval tým, že sa skutočná príčina ohňa nezistila. V prípravnom konaní Fáber vypovedal, že si žena svietila sviečkou, navyše fajčila. V čase úmrtia pritom bola opitá, mohla preto požiar omylom zapáliť sama.

Súd však jeho slovám neuveril, podľa sudkyňe si vo svojich výpovediach odporoval. Jeho tvrdenia nesúhlasili ani s výpoveďami ostatných svedkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu