Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prípad expolicajta, ktorý mal upáliť soka v láske, odročili

expolicajt Peter Vido
expolicajt Peter Vido

BRATISLAVA - Beštiálnym spôsobom sa mal pomstiť svojmu sokovi v láske bývalý policajt Peter Vido. V auguste 2008 mal pri Plaveckom Štvrtku pri Hydinárskych závodoch svojím Passatom zablokovať Opel Astra, ktoré šoféroval jeho sused, rovnako Peter V. (32).

Potom obžalovaný údajne pristúpil k dverám vodiča, vylial na neho benzín a zapálil ho. Mužovi začal horieť odev, s vážnymi zraneniami sa mu však podarilo vyslobodiť sa z auta a vrátil sa k vrátnici hydinárne, odkiaľ mu privolali pomoc.

Napadnutý muž tvrdil, že mu zranenia spôsobil obžalovaný. Utrpel popáleniny na 96 percentách tela, na následky ktorých zomrel v nemocnici.

Kauzu expolicajta odročili na neurčito, pretože súd nevie, kedy bude hotový nezávislý posudok Ústavu súdneho inžinierstva, o ktorý požiadal na minulom pojednávaní.

Súd už v auguste poslal ústavu spis s otázkami, ktoré však obžalovaný napadol sťažnosťou. Súd si teda spis vyžiadal späť na stredajšie pojednávanie s tým, že ho teraz pošle opäť ústavu už aj s otázkami, ktoré pripraví spolu s prokurátorom, obhajcom a obžalovaným.

Posudok má vyjasniť rozpory vo výpovediach dvoch znalcov o spôsobe vzniku požiaru v aute. Vyjasnenie tejto otázky by mohlo pomôcť k záveru, či obeť zapálil obžalovaný, alebo je pravdivá jeho verzia, že sa jeho sused zapálil sám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu