Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Novorodenca odložila do snehu, zachránil ho okoloidúci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Novorodenca odložila do snehu, na odľahlom mieste ho našiel náhodný okoloidúci, keď ho od smrti delili minúty. O prípade, ktorý sa stal ešte minulý rok v českej Příbrami, informoval denník Právo.

Súd v Prahe potvrdil v utorok pre matku trojročný podmienečný trest s päťročnou skúšobnou dobou. Mladá matka sa síce podľa predsedníčky senátu dopustila hrozného skutku, odvolací súd však nenašiel dôvod vymerať vyšší trest a tým jej sťažiť návrat do normálneho života.

Okresný súd v Příbrami už skôr zohľadnil nízky vek matky, jej intelekt, sociálne zázemie, v ktorom vyrastala, a tiež súčasnú snahu starať sa o dcérku. Pražský senát tak zamietol odvolanie štátneho zástupcu podané po vynesení verdiktu v Příbrami.

Žene, ktorá tehotenstvo tajila a po pôrode sa ocitla v situácii, ktorú nevedela vyriešiť, verdikt otvoril možnosť podať žiadosť o zverenie dcéry do svojej starostlivosti. To už by ale bolo vecou prípadného ďalšieho súdneho pojednávania.

Podľa posudku psychiatra ide síce o ženu infantilnú a nezrelú, napriek tomu ale schopnú sa o dieťa postarať. Zatiaľ sa však nič nemení a dievčatko zostáva v starostlivosti dojčenského ústavu, kam ho umiestnili. Tam sa matka zdržiava od pondelka do piatku už sedem mesiacov, finančne prispieva na starostlivosť a o dcéru sa skutočne stará. Na víkendy ju jazdí vystriedať otec dievčatka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu