Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

V Hniezde záchrany našli prvého novorodenca

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

ČADCA – Prvého novorodenca včera našli v Hniezde záchrany v Kysuckej nemocnici s poliklinikou v Čadci. včera o tom informoval riaditeľ nemocnice Jozef Kanaba.

Dievčatko, ktorému dal personál nemocnice meno Slávka, je dlhé 49 centimetrov a váži 3230 gramov. Pediater podľa Kanabu po jeho prehliadke skonštatoval, že je úplne zdravé. Hniezdo záchrany pre nechcených novorodencov otvorili v priestoroch Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci 3. septembra 2010.

Autorka projektu a prezidentka občianskeho združenia (OZ) Šanca pre nechcených Anna Ghannamová pri príležitosti jeho otvorenia zdôraznila, že umiestnenie novorodenca do Hniezda záchrany považuje za krízové riešenie krízovej situácie. Verejné inkubátory na záchranu nechcených novorodencov fungujú na Slovensku od roku 2004 z iniciatívy OZ Šanca pre nechcených.

Štatistiky dokazujú, že rozširovanie siete Hniezd záchrany má svoj účel. Doteraz zachránili 25 detských životov: po prvýkrát v roku 2005 v Prešove, dnes už 5-ročné dievčatko, známe ako Hviezdička. A naposledy 28. augusta 2010 v Dolnom Kubíne, kde to bol vôbec prvý nález v tamojšom Hniezde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu