Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Air France začali vyšetrovať pre haváriu nad Atlantikom

Trosky z lietadla
Trosky z lietadla

PARÍŽ - Výkonný riaditeľ leteckej spoločnosti Air France Pierre-Henri Gourgeon sa musí v piatok postaviť pred sudcu, keďže jeho aerolínie začali vyšetrovať v súvislosti s haváriou lietadla Airbus nad Atlantickým oceánom v máji 2009.

Vyšetrovatelia sa zamerajú na príčiny havárie letu z Ria de Janeiro do Paríža, pri ktorej zahynulo 228 ľudí z 32 krajín, a na mieru zodpovednosti aerolínií. Spoločnosť Air France s rozhodnutím sudcu odštartovať vyšetrovanie aerolínií síce nesúhlasí, no bude spolupracovať. Za najdôležitejšie považuje nájdenie čiernych skriniek, ktoré jediné môžu dokázať, čo sa skutočne stalo.

Stroj typu Airbus A330 s 216 pasažiermi a 12 členmi posádky na palube zmizol v noci z 31. mája na 1. júna nad Atlantickým oceánom približne tisíc kilometrov od brazílskeho pobrežia. Predpokladá sa, že lietadlo sa zrútilo do mora po tom, ako počas preletu cez oblasť silných búrok zlyhali zariadenia na meranie okamžitej rýchlosti. Nájsť sa podarilo telesné pozostatky z 50 tiel a pár kusov lietadla, čierne skrinky sa však ani po viacerých pokusoch nepodarilo lokalizovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu