Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Britky sú škaredé a jedlo je otrasné, tvrdí šéf fastfoodu

Bernardo Hees
Bernardo Hees

LONDÝN - Šéf fastfoodového reťazca Burger King v Anglicku sa nedávno nelichotivo vyjadril na adresu britských žien i jedla. Ostrovanky podľa neho vôbec nie sú atraktívne a britské národné jedlá označil za "hrozné".

Urážajúce komentáre generálneho riaditeľa Bernarda Heesa (40) si vypočuli študenti na pôde jednej z chicagských univerzít. Hees, pôvodom Brazílčan, študoval na University of Warwick v anglickom meste Coventry. Nedávno si pospomínal na to, ako za školských čias nemalo čo odvádzať jeho pozornosť od štúdia. Mužove nemiestne poznámky, hoci podľa mnohých ľudí pravdivé, si už vyslúžili obrovskú vlnu kritiky.

"Je to urážka britskej gastronómie," povedal kuchár Marcus Wareing, ktorý je držiteľom michelinskej hviezdičky. Nadšená nebola ani členka Študentskej únie na University of Warwick, Charli Fritznerová. "Ak sa na ženy pozeral ako na potenciálne rozptýlenie počas svojho štúdia, rada by som vedela, ako ich vníma teraz na pracovisku."

Hovorca reťazca sa už za riaditeľove výroky ospravedlnil. "Pána Heesa mrzí, ak niekoho jeho slová urazili. Bolo to myslené ako humorná anekdota, aby sa viac priblížil svojmu publiku," uviedol v stanovisku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu