Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chlapčeka (5) obrástla rakovina, vyzerá ako príšera!

Li má zriedkavý druh leukémie
Li má zriedkavý druh leukémie

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď mal Li Shenghan štyri roky, všimli si príbuzní malé pupienky na jeho ruke, ktoré boli mylne diagnostikované ako reakcia na bodnutie hmyzom. Počas jedného roka sa cez jeho telo rozšírila škaredá škvrna, kvôli ktorej vyzerá chlapček ako živý koral.

Li trpí vzácnou formou leukémie a naliehavo potrebuje rozsiahlu chemoterapiu, ktorá má zabrániť šíreniu rakovinových buniek do kostnej drene. Výrastky sa už dokonca objavili aj vo vnútri úst či pod viečkami a spôsobujú mu neuveriteľné bolesti.

Jeho mama Mu Xiaojie a otec Li Wenrui, ktorí zarábajú menej ako 150 eur týždenne, si nemôžu dovoliť platiť lekárov a všetky úspory už minuli na chlapcov pobyt v nemocniciach. Na liečbu pritom potrebujú ďalších 50-tisíc.

Rodičia zo severvýchodnej Číny povedali že za príčinu choroby považujú znečistené životné prostredie. "Bol vždy veľmi šťastný a dobre vychádzal s ostatnými deťmi, ale teraz má stále bolesti a nechce sa ani hrať," povedala jeho mama.

Za posledné dve desaťročia sa vyskytol iba jeden prípad podobného ochorenia, ale lekári varujú, že aj pri transplantácii kostnej drene a chemoterapii, bude mať Li len 50-percentnú šancu na prežitie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu