Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Al-Káida inovuje zbrane, útočiť chce hadmi a škorpiónmi!

Islamský spojenec Al-Káidy
Islamský spojenec Al-Káidy (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Teroristická organizácia Al-Káida chce vraj na lietadlá útočiť hadmi a škorpiónmi. Už v vlani v októbri prišla s plánom zásadne zmeniť stratégiu útokov proti západným cieľom. Reagovala tým na zosilnené bezpečnostné opatrenia, ktoré množstvo krajín prijalo v súvislosti s varovaním tajných služieb pred ďalšími akciami stúpencov Usámu bin Ládina.

Lenže návrhy na to, ako tú zásadnú zmenu islamskí aktivisti chcú uskutočniť, padli až vo štvrtok minulý týždeň, keď Usámov zástupca, egyptský lekár Ajman al-Zawáhirí vyzval v audionahrávke, zverejnenej na islamistických serveroch, aby al-Káida vystupňovala svoju kampaň proti Západu a prišla v tejto veci s inováciami.

Tým, že tiež priznal, že ich zbrane veľmi zaostávajú za tými, ktorými disponuje Amerika a jej spojenci, rozpútal vášnivú diskusiu, v ktorej požadované "inovácie" rozhodne nechýbali.

"Potrebujeme veľké množstvo škorpiónov," píše na diskusnom fóre webovej stránky "alkáidistov" Usámov obdivovateľ a evidentný mysliteľ Abú Jakín al-Askerí. Ešte dodáva: "Títo chrobáci môžu byť prepašovaní v plastovej fľaši do lietadla a tam tajne vypustení, aby kabínu stroja premenili na peklo."

Ďalší z islamských aktivistov, Abdulláh al-Anbárí, zase navrhuje, aby stúpenci al-Káidy preniesli do lietadla "osie hniezdo či jedovaté hady". Osy vypustené do ventilačného systému kabíny by medzi cestujúcimi vyvolali paniku, pričom svoje "by dostali aj piloti". To, že by medzi cestujúcimi nastupovalo aj niekoľko mužov vo včelárskych kuklách, by asi nikomu v hlave nevŕtalo...

Nápadov mali radikálni diskutéri naozaj veľa. Podľa serveru SITE (ktorý sa zaoberá sledovaním webových stránok používaných radikálnymi islamistami) patrí medzi tieto plány aj vypustenie teplovzdušného balóna s horákmi a s košmi plnými výbušninami nad Európou. Jednoducho povedané by nám vytvorili vzdušné mínové pole...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu