Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Kňaz zneužíval a navádzal zverencov na prostitúciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - V Ríme dnes odsúdili talianskeho kňaza na 15 rokov a štyri mesiace väzenia za to, že v rokoch 1998 až 2008 pohlavne zneužil sedem detí. Informovali o tom talianske médiá.

Hovorca Vatikánu Federica Lomardi upresnil, že farnosť tohto kňaza nespadá pod rímsku diecézu, ktorej biskupom je pápež, ale pod susednú diecézu Preto a Santa Rufina.

Za sexuálny styk s maloletými, sexuálne násilie a navádzanie maloletého k prostitúcii prokuratúra navrhovala 18 rokov väznia. Obhajca kňaza však žiadal prepustenie vzhľadom na to, že dôkazy nie sú presvedčivé.

Kňaz Ruggero Ciotti bol odsúdený za to, že počas desiatich rokov zneužíval deti, ktoré mu boli zverené, najmä pri výletoch a táborení organizovaných farnosťou.

Katolícka cirkev na čele s pápežom Benediktom XVI sa od novembra 2009, kedy bola zverejnená správa o stovkách prípadov sexuálneho zneužívania detí kňazmi v Írsku, ktoré vedenie cirkvi zamlčovalo, zápasí s najhoršou krízou za posledné roky. Prípady zneužívania detí a mladistvých kňazmi boli hlásené z Nemecka, Belgicka, Spojených štátov a ďalších krajín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu