Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Deti zachraňovali hokejovú výstroj, autobus im zhorel do tla!

Autobus zhorel do tla Zobraziť galériu (4)
Autobus zhorel do tla

BRATISLAVA/ZLÍN – Dramatickú cestu zažili v stredu cestujúci, ktorých autobus zhorel do tla! Požiar vypukol pred odbočkou na hrad Buchlov pri Uherskom Hradišti.

Hlásenie na tiesňovú linku bolo dramatické a už od začiatku bolo jasné, že požiar bude rozsiahly, komentovali udalosť zlínski hasiči.

V autobuse cestovalo 12 mladých hráčov s rodičmi, trénermi a doprovodom, celkovo autobus prevážal 17 osôb. Pri požiari sa našťastie nikto nezranil.

S požiarom bojovalo niekoľko jednotiek s použitím vody aj peny, oheň však bol natoľko veľký, že museli vyslať ďalšiu prídavnú cisternu. Mladým športovcom sa podarilo zachrániť aj výstroj, ktorú autobus prevážal, ešte pred príchodom hasičov.

Vyšetrovanie ukázalo na technickú závadu v motorovom priestore, odkiaľ sa požiar rýchlo rozšíril na celý autobus zn. Bova. Požiarom spôsobenú škodu odhadli asi na 1,5 milióna českých korún (cca 62-tisíc eur). Zásahom hasičov sa podarilo uchrániť len časť majetku asi za 50-tisíc (cca 2100 eur). Informoval o tom na svojej stránke HZS Zlínskeho kraja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu