Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pred Svidníkom horel kamión s chemikáliami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV/SVIDNÍK – Moldavský kamión naložený chemikáliami začal horieť dnes krátko pred 9:00 na štátnej ceste I/73 pred Svidníkom. Pri požiari pomáhali aj chemickí špecialisti z Humenného. Nikto sa nezranil, neunikli ani toxické látky.

Horieť začala zadná pravá pneumatika, od ktorej explodovala nádrž s naftou. Oheň sa okamžite preniesol na plachtu návesu, pod ktorou bol náklad s chemikáliami. Ako informoval operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru vo Svidníku Ľuboš Pasnišin, hasičom sa pomerne rýchlo podarilo zlikvidovať požiar.

Problémom boli rozhorúčené a poškodené obaly, pričom v kamióne boli rôzne druhy toxických látok. Veliteľ zásahu preto povolal na pomoc "eko vozidlo" z Prešova a chemickú jednotku Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru z Humenného. Svidnícki hasiči boli pri zásahu vyše štyri hodiny. Po uhasení požiaru pomáhali prebaľovať poškodené obaly na chemikáliách, aby nedošlo k úniku nebezpečných látok. Pre tovar príde náhradný kamión.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu