Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Kaddáfího Halyna sa opila a chcela vyhodiť pilotov!

Halyna Kolotnycká
Halyna Kolotnycká

KYJEV - Ukrajinská zdravotná sestra Halyna Kolotnycká (38), označovaná za dôverníčku líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, verí vo víťazstvo svojho patróna nad vzbúrencami a plánuje návrat do Líbye.

Napísala to v stredu ukrajinská tlač s odvolaním sa na správy z jej okolia. Samotná Kolotnycká, ktorá sa cez víkend vrátila z Tripolisu na rodnú Ukrajinu, s novinármi odmieta hovoriť.

Spolucestujúci momentálne najslávnejší ukrajinskej zdravotníčky, ktorí tiež leteli osobitným lietadlom z Líbye do Kyjeva, sa však zverili ukrajinským novinárom s výrokmi Kolotnyckej, ktoré počuli počas letu na palube evakuačného lietadla.

"Otec je najlepší zo všetkých, život by bez neho nestál za nič," zverila sa vraj Kaddáfího ošetrovateľka svojej dôverníčke, ktorá ju na ceste z Tripolisu sprevádzala. Označením "otec" Kolotnycká údajne Kaddáfího častovala po celú dobu svojej deväťročnej služby po jeho boku.

Sympatiami k diktátorovi sa blondína nijako netají. "Otec je večný," povedala vraj Kolotnycká na palube ukrajinského lietadla a dodala, že počas jedného, nanajvýš dvoch mesiacov bude v Líbyi "po všetkom" a ona sama sa ku Kaddáfímu vráti.

Podľa ukrajinskej agentúry Unian to možno ale nebude tak jednoduché. Po prílete na kyjevskej letisko Borispol totiž ukrajinskí pohraničníci odobrali Kolotnyckej cestovný pas, pretože sa počas letu údajne opila a robila výtržnosti.

Kyjevský denník Segodňa napísal, že Kolotnycká si hneď po vstupe na palubu evakuačného lietadla v Tripolise nakvasene sťažovala, že musí letieť nákladným strojom Il-76 a nie pohodlnejším linkovým spojom. Prenikla do kabíny pilota a kričala na posádku, že je "manželkou Kaddáfího", ktorý to vraj nenechá len tak. Žiadala mená pilotov, ktorým sa postará o vyhadzov.

Šokovaná posádka údajne dokonca uvažovala o tom, že Kolotnyckú počas letu spúta. Ukrajinské ministerstvo obrany podľa kyjevských médií teraz uvažuje o tom, že nechá Kolotnyckou zaradiť na "čierny zoznam" osôb, ktorým bude vstup na palubu ktoréhokoľvek ukrajinského lietadla zakázaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu