Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zamiloval sa cez SMS, prišiel o viac než milión!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OSTRAVA - Neuveriteľný prípad riešia v týchto dňoch v Ostrave. Muž, ktorý sa zamiloval po prečítaní odpovede na SMS inzerát, postupne prišiel o viac než milión korún. Svoju "milovanú" však nikdy ani len nevidel, dokonca ani nepočul!

Osamelý muž (56) hľadal partnerku a do novín podal zoznamovací inzerát. Po pár dňoch sa mu ozvala neznáma žena. Kontaktovali sa všal len prostredníctvom textových správ. Nahovorila mu totiž, že zo svojho mobilu nemôže volať.

Podľa portálu denik.cz jeho nádejná partnerka neváhala a po krátkom čase od neho začala pýtať peniaze. Údajne práve vybavuje dedičstvo a má zablokované účty. Poslal jej teda 24-tisíc korún, ktoré potrebovala "na súdny odhad."

Za odmenu sa po niekoľkých dňoch stretol s jej údajným známym, ktorý mu doniesol jej fotografiu. Dôverčivý muž všetkému uveril a ďalej žene posielal nemalé peniaze. Keď prišiel o všetky svoje úspory, neváhal si zobrať štyri úvery vo výške vyše pol milióna českých korún.

Žena cez SMS sľubovala, že mu všetko vráti. Mužovi začalo dochádzať, že niečo nie je v poriadku, až po neuveriteľnom roku. Snažil sa konečne s ňou stretnúť, ale v jej údajnom bydlisku ju nezastihol a po čase, keď už nemal žiadne peniaze, prestala sa mu ozývať úplne.

"Do posledného dňa dúfal, že mu žena, tak ako sľubovala, všetko aj s úrokmi vráti," uviedla policajná hovorkyňa Vladimíra Pietraszová. Podľa nej prišiel celkovo asi o 1,1 milióna korún. Pritom nie je vôbec isté, či žena vôbec existovala. Prípad vyšetrujú ako podvod, páchateľom hrozí až osem rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu