Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podvodníčka mala obrať deti s cystickou fibrózou!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská polícia zadržala údajnú českú podvodníčku, na ktorú Česko vydalo európsky zatykač. Napísal to dnes denník Plus jeden deň.

Monike Prachovej vlani vymeral český súd dva a pol roka väzenia za podvod, slovenskí vyšetrovatelia sa jej na stopu dostali po tom, čo vraj pripravila o tisícky eur košické občianske združenie na pomoc deťom trpiacim nevyliečiteľnou cystickou fibrózou.

Prachová sa podľa Plus jeden deň stala štatutárnou zástupkyňou košického Klubu cystickej fibrózy pod falošným menom Monika Silvia Kovácsová. "Vystupovala naozaj dôveryhodne," citoval denník jej asistentku. Prachovej vraj zverili aj platobnú kartu k účtu.

"Keď som prišla na to, že nám z účtu zmizli tisíce eur, hneď som to oznámila policajtom a pomohli sme ju zadržať," doplnila pre denník asistentka. Ženu chytili policajti v utorok a obvinili ju z podvodu, doplnil Plus jeden deň.

V Česku Prachovú odsúdil okresný súd v Plzni. Podľa súdu bola súčasťou organizovanej skupiny, ktorá podviedla desiatky ľudí. Tí platili údajne státisíce českých korún za právne služby spojené s vybavovaním finančných pôžičiek, ktoré sa však nikdy nerealizovali. Prachová vystupovala ako zástupca "investora", ktorý pôžičky ponúkal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu