Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exkluzívne: Získali sme prepis SMS medzi Matovičom a Sulíkom!

Igor Matovič a Richard Sulík
Igor Matovič a Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Streda večer. Málokomu napadne, že už na druhý deň bude mať parlament o jedného nezávislého poslanca viac. Dôvodom Matovičovho vylúčenia z poslaneckého klubu SaS malo byť zahlasovanie za Ficovu novelu zákona o štátnom občianstve. Na štvrtkovej tlačovke tvrdil, že ešte večer predtým sa dohodol so šéfom parlamentu Richardom Sulíkom na tom, že môže hlasovať s Ficom. Na druhý deň však prišla studená sprcha, poslanca Matoviča "vykopli" z klubu SaS.

Týmto udalostiam však predchádzala výmena esemesiek medzi Obyčajným človekom Matovičom (IM) a šéfom SaS Sulíkom (RS). Zdroj správ chcel zostať v anonymite. Topky.sk vám prinášajú rozhovor medzi oboma pánmi.

streda - 9. 2. 2011

18:36
IM: Mame riesenie.

18:40
RS: Prid ku mne do kanclu.

18:53
RS: Igor, ked prijmeme tvoj navrh, tak nadalej bude platit dnesny stav. To znamena, ze budeme odoberat obcianstvo vsetkym.

18:54
IM: To je nevyhoda, vyhoda je, ze ziskame cas na dohodu a hladanie riesenia. Podstatne je ale to, ze nam nebude politiku robit Fico a nikto nestrati tvar.

19:00
RS: Igor, riesenie hladame 8 mesiacov a pocas tejto doby prislo o obcianstvo 31 ludi a z toho iba jeden Madar.

19:02
IM: Vacsina tych, co si nase nemohli nechat, lebo tak im kazali zakony inej. Nic sa nestane, ak ludia budu vediet, ze riesenie hladame, alebo si osvojte nas pozmenovak a bude to krok vpred.

19:15
RS: Prave ze to nie je pravda. 31 je tych, ktorym bolo odobrate obcianstvo na zaklade Ficovho zakona. No a s tym, ze politiku robi Fico, sa da len suhlasit.

19:25
RS: Vieme sa dnes stretnut?

19:32
IM: Alebo nech to stiahnu este pred pozmenovakom a prezentovať, ze sa zatial nepodarilo bohuzial dohodnut. Osobne vsak netuzim byt v koalicii, ak si presne nedohodneme noty ako dalej v koalicii.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu