Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dcérke dal meno Facebook, z vďaky!

ilustračné foto
ilustračné foto

KÁHIRA – Žiadny Sandokán, Esmeralda alebo Šeherezáda! Egypťan vybral pre svoju dcérku skutočne jedinečné meno. Ako spomienku na dôležitú úlohu, ktorú mala sociálna sieť Facebook pri protestoch proti prezidentovi Hosnimu Mubarakovi, pomenoval svoje dieťa práve podľa sociálnej siete. Priatelia a susedia muža sú nadšení, uvádza denník „Al Ahram“.

Internetové stránky Facebook či Twitter zohrali v ostatných týždňoch významnú úlohu. V čase, keď na severe Afriky zúrili demonštrácie, práve ony prispeli k pádu prezidenta Hosniho Mubaraka. Sociálne siete využívali predovšetkým demonštranti, ktorí prostredníctvom nich zvolávali protestné pochody alebo posúvali do sveta svoje názory.

Jamal Ibrahim našiel naozaj zvláštny spôsob, ako si dennodenne pripomenúť zásluhy internetovej stránky. Svoju prvorodenú dcérku pomenoval „Facebook“, celým menom sa teda volá Facebook Jamal Ibrahim. Ako uvádza „Al Ahram“, otec dievčatka i jeho manželka dostávajú množstvo darčekov pre bábätko s unikátnym menom. Priatelia a susedia sa pri maličkej striedajú ako na bežiacom páse, aby jej vyjadrili svoju podporu, rovnako aj revolúcii, ktorá podľa nich začala práve na portáli Facebook.

V Egypte je okolo 5 miliónov užívateľov Facebooku – viac ako v ktoromkoľvek inom štáte na Blízkom Východe. Počas protestov bolo na stránke vytvorených viac než 32-tisíc skupín a 14-tisíc stránok zameraných na podporu protestov v Afrike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu