Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Zbláznili sa?! Najprv socha Rockyho Balboa, teraz Robocop!

V Detroite bude možno už čoskoro stáť socha RoboCopa
V Detroite bude možno už čoskoro stáť socha RoboCopa

DETROIT - Skupina, ktorá chce postaviť v Detroite sochu fiktívneho kyborga RoboCopa, už zozbierala 50 000 dolárov, ktoré potrebuje na realizáciu svojho plánu. Ďalším krokom ale bude presvedčiť starostu a ďalších predstaviteľov mesta o tom, že je to dobrý nápad.

Organizátor Brandon Walley vidí realizáciu plánu veľmi nádejne. Skupina získala peniaze od darcov po tom, čo sa pred desiatimi dňami na sociálnej sieti Twitter objavili správy o zámere postaviť sochu. Starosta Dave Bing je ale trochu skeptický, pretože nevie, kde vziať dosť peňazí na to, aby sa dal zvečniť kyborg zo sci-fi filmu z roku 1987.

Organizátori sa tešia, že socha RoboCopa vysoká cez dva metre by mohla byť rovnako populárna ako socha Rockyho Balboa (nepremožiteľného boxera v rovnomennom filme stvárneného Sylvesterom Stallonem) vo Filadelfii a priťahovala by do mesta turistov a zvedavcov.

Už sa ozvali viaceré hlasy, ktorí tvrdia, že Detroit má viac naliehavých vecí, ktoré treba riešiť. Na druhú stranu ľudia chápu aj to, že socha by sa mohla stať symbolom Detroitu, čo by pre mesto bolo skvelé.

Sci-fi RoboCop je situovaný do Detroitu budúcnosti, kde bujnie kriminalita. Proti nej bojuje neúnavný policajt Alex Murphy (hrá ho Peter Weller), ktorého zabijú pri výkone služby, ale znovu vzkriesia. Lekári ho zostavia ako neporaziteľného kyborga RoboCopa, napoly človeka, napoly stroj.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu