Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zosadený tuniský prezident Bin Alí je údajne v kóme

Zín al-Ábidín bin Alí
Zín al-Ábidín bin Alí (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Zosadený tuniský prezident Zín al-Ábidín bin Alí údajne utrpel mozgovú porážku a leží v kóme v saudskoarabskej nemocnici. Informovali o tom dnes francúzske médiá.

Bin Alí, ktorý utiekol z Tuniska do Saudskej Arábie 14. januára po tzv. jazmínovej revolúcii, dostal mŕtvicu začiatkom tohto týždňa. Uviedli to noviny Le Monde, ktoré citovali blog francúzskeho novinára Nicolasa Beaua. Tento známy reportér sa dlhodobo špecializuje na Tunisko a informáciu o mŕtvici bin Alího opiera o nemenované dôveryhodné zdroje.

Zosadeného 74-ročného tuniského lídra údajne previezli pod falošnou identitou do nemocnice v Džidde. Exprezident mal zdravotné problémy už pred pádom svojho režimu, uviedli noviny.

O tom, že zosadený tuniský líder je v kóme, informovala aj spravodajská webstránka jssnews.com, ktorá sa odvoláva na nemenovaného diplomata na Blízkom východe.

Rezignácia bin Alího v Tunisku podnietila vlnu nepokojov na Blízkom východe a v severnej Afrike. V Egypte protesty vyvrcholili rezignáciou prezidenta Husního Mubaraka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu