Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Top hazardéri na priecestiach, aj matky s kočíkmi!

Ženu s kočíkom neodradil ani blížiaci sa vlak
Ženu s kočíkom neodradil ani blížiaci sa vlak

BRATISLAVA – Nezastavia ich ani závory a už vôbec nie výstražné svetlá. Matky s kočíkmi, myšičky medzi závorami a dokonca cúvanie na železničných priecestiach.

Všetky tieto šokujúce scény zverejnili britské železnice, aby poukázali na chodcov aj motoristov, ktorí stále riskujú svoje životy. Pri niektorých záberoch ťažko hľadať čo i len zvyšky zdravého rozumu.

Záznam zachytáva matku s kočíkom, ktorá nebola ochotná počkať ani pár sekúnd a vošla tesne pred blížiaci sa vlak. Ďalší motorista zrejme v stave paniky zostal na koľajniciach a namiesto rýchleho úniku vo voľnom pruhu sa rozhodol cúvať a preraziť spustenú závoru.

Hoci celkový počet tragických prípadov klesá, počty ľudí, ktorí postupujú tento hazard naopak stúpa, varujú britské železnice. Len v minulom roku zaznamenali nárast o celých 15 percent. "Stovky chodcov riskuje svoje životy len preto, aby ušetrili pár sekúnd, jednoducho to nestojí za to,“ cituje BBC jedného zo šéfov železníc Robina Gisbyho.

Vďaka priemyselným kamerám mohli dokonca zdokumentovať aj presné počty kolíznych situácii. Polícia mieni tvrdo zasahovať proti hazardérom, pomôcť majú kamery, ktoré dokážu zachytiť aj evidenčné číslo každého auta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu