Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ranné krviprelievanie v centre Káhiry má päť obetí

Protestujúci dav Zobraziť galériu (12)
Protestujúci dav (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Päť obetí si vyžiadala ranná vlna násilia na centrálnom námestí Tahrír v Káhire, ktorú dnes vyvolali stúpenci egyptského prezidenta Husního Mubaraka. Potvrdil to egyptský minister zdravotníctva Ahmad Sámih Faríd.

"Väčšina obetí zahynula v dôsledku hádzania kameňov a útokov so železnými tyčami a palicami. Na úsvite sme zaznamenali aj streľbu. Počet zranených, ktorých previezli do nemocnice, je 386, z toho 86 zostalo hospitalizovaných. Je tu päť mŕtvych," spresnil minister.

Protivládni demonštranti dnes uviedli, že na zvrhnutie prezidenta Mubaraka sú po potýčkach s jeho stúpencami odhodlaní viac, ako kedykoľvek predtým. Na centrálnom káhirskom námestí Tahrír nocovali napriek násilnostiam stovky ľudí. Námestie zostalo pod kontrolou protivládnych demonštrantov.

Mnohí protestujúci postavili okolo námestia barikády proti Mubarakovým stúpencom. Televízia al-Arabíja medzitým priniesla zábery armádnych jednotiek, ako zatýkajú ľudí oblečených v civile. Demonštranti uviedli, že niekoľko stúpencov Mubaraka, ktorí zaútočili na jeho odporcov, vypočúvali vojaci.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu