Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž sa priznal k zneužitiu vyše 100 postihnutých detí

Gabriele Bergerová
Gabriele Bergerová

ŽENEVA - Švajčiarska polícia včera oznámila, že muž (54) sa priznal k sexuálnemu zneužitiu viac ako 100 duševne postihnutých detí. Svoje zločiny spáchal v priebehu 29 rokov v deviatich opatrovateľských domovoch vo Švajčiarsku a Nemecku, kde od roku 1982 pracoval ako terapeut.

Polícia v Berne označila prípad za bezprecedentný. Nemenovaného muža zatkli v apríli 2010, odkedy je vo väzbe. Úrady informovali o prípade až dnes v snahe zabrániť narušeniu vyšetrovania mediálnym záujmom. Šéfka bernskej policajnej vyšetrovacej jednotky Gabriele Bergerová vyhlásila, že dôkazy proti mužovi zahŕňajú fotografie a hodiny trvajúce videozáznamy.

Obvinený sa priznal k sexuálnemu zneužitiu 114 mentálne postihnutých detí, z ktorých časť mala aj telesné postihnutie. Priznal sa tiež k ôsmim ďalším prípadom pokusov o zneužitie, uviedla polícia. "Jedna z kľúčových otázok tohto vyšetrovania je, ako takéto úrovne zneužitia mohli prebiehať tak dlho nepozorovane," konštatovala Bergerová.

Muža preverovali pre obvinenia zo sexuálneho zneužitia už v roku 2003, konanie však bolo zastavené pre protikladné dôkazy. Podľa Bergerovej bude vtedajší prípad opätovne otvorený.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu