Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Po nevere natočil video na rozlúčku, skončil na psychiatrii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZLÍN - Odchod zo sveta si premyslel a chcel sa otráviť výfukovými splodinami. Do auta chcel však dostať aj svoju manželku a potrestať ju tak za neveru. Polícia teraz prípad vyšetruje ako prípravu vraždy.

Začiatkom januára ju mal naplánovať muž (55) z Rožnova pod Radhoštěm. Ten však nechal aj videozáznam na rozlúčku, kde sa lúčil nielen vo svojom mene ale aj v mene manželky. Ženu údajne kvôli fingovanej chorobe ospravedlnil v inkriminovaný deň aj v zamestnaní.

Nahrávku ale našla dcéra manželov, ktorá sa so žiadosťou o pomoc obrátila na políciu. Muža nakoniec previezli na psychiatriu. Motívom jeho konania bola údajne nevera, ktorú po dlhoročnom manželstve neuniesol.

Policajti po preštudovaní nahrávky začali trestné stíhanie pre prípravu vraždy. Prípad potvrdili, bližšie okolnosti však nechceli zverejňovať.

"Jedna osoba chcela usmrtiť druhú, blízku osobu a potom spáchať samovraždu. Jedná sa o chúlostivý prípad, ktorý služba kriminálnej polície vyšetruje....Nerád by som sa v súčasnej dobe vyjadroval k nejakým detailom," uviedol šéf zlínskej kriminálky Jindřich Kučera.

Ak mužovi preukážu vinu, hrozí mu 12 až 20 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu