Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Policajti zachraňovali samovraha, uviazli v močiari

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - V rašelinisku uviazli policajti, ktorí sa pokúšali zachrániť samovraha. Nakoniec im museli pomôcť hasiči. O prípade, ktorý sa stal v noci na sobotu pri obci Prameny v západných Čechách, informovala policajná hovorkyňa Kateřina Dohnalová.

Na políciu sa najprv obrátila žena (58), ktorú fyzicky napadol jej priateľ. Oznámil jej, že chce spáchať samovraždu, a to tak, že vonku zamrzne. Privolaným policajtom povedala, že podnapitý muž odišiel smerom do lesa. Hliadka muža vypátrala v močariskách pri obci.

"Bohužiaľ, aj oni uviazli v rašelinovom podloží a museli privolať pomoc hasičov, ktorí ich pomohli vyslobodiť. Muža preniesli na nosidlách do obce, kde ho odovzdali záchrannej službe a hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Mariánskych Lázňach," dodala hovorkyňa. Uviaznutí policajti sa nezranili. Podľa hovorcu hasičov Martina Kasala našli policajti muža pod 30-metrovým zrázom, kde ležal v podmáčanej bažine. Dvaja policajti z hliadky sa za ním spustili a len s ťažkosťami sa k nemu po členky zaborení v močiari približovali.

"Muž sa aktívne bránil akejkoľvek pomoci, policajti mu preto na ruky nasadili putá, hasiči ho potom museli zaľahnúť a zviazať ho ešte lanom. Ďalším lanom ho potom uviazali a vytiahli z bažiny nad zráz," opísal zásah Kasal. Silne podchladeného samovraha potom museli hasiči lanom pripútať aj k nosidlám a približne kilometer ho preniesť po poliach k ceste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu