Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Popravu Karola Ch. pri Bolešove objasnili po 12 rokoch!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ešte vo februári 1999 vylákali traja muži Karola Ch. (31) na stretnutie, na ktoré mal so sebou priniesť 820-tisíc v hotovosti.

Muža odviezli na lesnú cestu v obci Bolešov v okrese Ilava. Aj napriek tomu, že peniaze priniesol, vytiahli ho z auta a začali ho biť. Nakoniec mu jeden z nich priložil k zadnej časti hlavy pištoľ a muža zastrelil. Dvaja komplici naložili telo do auta a zakopali do vopred pripraveného hrobu.

Takýto priebeh mala podľa polície vražda, ktorú sa podarilo objasniť po takmer 12 rokoch. Obvinení sú Rudolf Z. (46) z okresu Považská Bystrica, Pavol Ch. (39) a Milan T. (38) z okresu Ilava, ktorým hrozí až 15-ročné väzenie. Strelcom mal byť podľa polície Rudolf Z. "Motívom ich činu boli peniaze a taktiež aj pomsta za domnelú vraždu inej osoby, ktorú si mal podľa nich objednať poškodený Karol Ch.," informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.

Všetci traja sú v súčasnosti za mrežami, dvaja vo väzbe, jeden si odpykáva trest za násilnú trestnú činnosť. V roku 2009 prípad podľa hovorkyne prevzal Úrad boja proti organizovanej kriminalite a jeho vyšetrovateľ ešte minulý rok obvinil tri osoby z vraždy. Na základe ďalšieho vyšetrovania a dôkazov vyšetrovateľ ukončil prípad návrhom na podanie obžaloby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu